Komend jaar wordt anders

Afgelopen jaar was een bijzonder jaar. Ik heb mijn vaste baan opgezegd bij KPN. Heb de tijd gehad om uit te zoeken waar mijn passie ligt. Verschillende studies afgerond zoals Register Hypnotherapeut en de opleiding bij Physis Academy als vitaliteitsspecialist. Zoekend naar een goed en compleet concept om mensen echt te helpen en te coaching naar meer balans, mentaal en fysiek. In deze zoektocht is mij 1 ding duidelijk geworden: lichaam en geest vormt een geheel. Gaat het geestelijk niet lekker, dan ben je lichamelijk waarschijnlijk ook niet helemaal fit en andersom.

Waarom het anders kan

Een gemiddeld huisarts consult duurt 10 minuten, als het niet druk is, mag je 20 minuten aanvragen. Als je te maken hebt met vermoeidheid, chronische klachten, hoge bloeddruk, diabets type 2, darmproblemen etc. , kan deze tijd nooit voldoende zijn om eens goed door te vragen naar de mogelijke verbanden. Vaak krijg je na de standaard 10 minuten medicatie voorgeschreven. Maar wat als je nu zelf iets kunt doen? Je leefstijl aanpassen en dat gebruiken als medicijn.

Uit Hypnose.

Hoe meer ik me heb verdiept in mindset, door oa Neuro Linguistisch Programmeren en Hypnose, des te meer ik er achter kom dat ik eigenlijk geen mensen in hypnose hoef te brengen. Huh? Zul je je afvragen. Klopt. De meeste mensen zitten al in een hypnose. Voor wat betreft hun zelfbeeld, normen en waarden, overtuiging, noem het maar op. Een gezegde is: Geef me het kind tot het zeven jaar is, en ik geef je de man. Dit wil zeggen dat een kind alles observeert, opslaat en leert. Een kind krijgt alles binnen zonder de filters die wij als volwassen mensen wel hebben. Ze nemen alles aan, bijvoorbeeld het bestaan van sinterklaas. Het kan dus ook goed zijn dat de problemen die je ervaart te maken hebben met datgene wat je hebt meegekregen vanuit je ouders of je vriendenkring. Wellicht ook leefstijl?

Eten ?

Hoe lastig is het om in een systeem te leven waarin heel veel geld verdient wordt met eten. Het meest lastige is dat de mens evolutionair geprogrammeerd is om voldoende eten binnen te krijgen. Suiker en vet doen het erg goed. Overgewicht is een probleem wat met name is ontstaan in de jaren 80. Van 13,4% in 1980 naar 34,3 in 2008 (cijfers VS). In 2020 kampt de helft van de Nederlanders met overgewicht.

Supermarkten werken slim met routing (hoe we in een winkel lopen). Al dit soort artikelen liggen in de loop naar de producten die we dagelijks nodig hebben. Marketing dus. Nu ben ik niet tegen het eten van een snack. Een verandering in levensstijl moet immers ook vol te houden zijn. Als je er voor zorgt dat 80% van je eten ook echt eten is, en je volgt de adviezen van het vitaliteitstraject dan kun je best eens wat nemen.

Onderstaande foto heb ik genomen in de lokale action. Bijzonder bordje….. “eten”.

eten
gezond eten?

Hoe kan ik je helpen?

Vanuit mijn overtuiging (en met mij vele anderen) dat het anders kan ga ik me komend jaar vol inzetten om te werken aan jouw vitaliteit. Hoe wordt het anders voor jou? Een maand lang begeleid ik je en leer je hoe je je leefstijl stap voor stap kunt aanpassen. Op een manier die je vol kunt houden. Het wordt letterlijk jouw nieuwe leefstijl. Niet tijdelijk, maar blijvend.

Check in het menu eens naar diensten of volg deze links: coaching of het vitaliteitstraject.

Als laatste een interessante podcast over Leefstijl.

Podcast BNR Leefstijl Veranderen (24 minuten)

Mensen met (mogelijk) leefstijl gerelateerde ziektes zoals een hoge bloeddruk, obesitas en diabetes type 2 vormt een risico groep. Het verband tussen leefstijl en gezondheid is duidelijk.

Luister op :

https://podcasts.google.com/feed/aHR0cHM6Ly93d3cuYm5yLm5sL3BvZGNhc3QvYmV0ZXI_d2lkZ2V0PXJzc2ZlZWQmdmlldz1wb2RjYXN0ZmVlZA/episode/MTA0MjgzOTI